Ät mer frukt & grönt

Att äta frukt och grönt är viktigt för vår hälsa. Både frukter och grönsaker är fyllda av näringsämnen och vitaminer som vi människor behöver få i oss för att må bra. Man brukar säga att en vuxen människa ska äta minst 500 g grönt per dag och ett barn kan klara sig på 400 g grönt per dag. Men att få i sig allt det du behöver kan vara svårt och glöms oftast bort då andra typer av råvaror lockar mer. Därför kan du i det här inlägget få några tips på hur du kan gå tillväga för att äta mer frukt och grönt.

Frukt

Många upplever att de äter mer grönsaker än frukt eftersom grönsaker används i matlagning. Men att få i sig frukter kan vara svårare. Ett bra sätt att äta mer frukt är genom att få frukterna skickade till dig. Genom Fruktleveransen kan du beställa fruktpåsar, korgar eller lådor. Du kan äta frukten som den är som mellanmål. Men frukt är även populärt att använda som efterrätt. Till exempel som fruktsallad eller något sorts bakverk.

Grönsaker

Men grönsaker är också något som många har svårt att få i sig tillräckligt av då frukt har en annan, sötare smak. Om du inte har hittat en eller flera grönsaker du gillar kan du prova nya grönsaker för att du ska hitta det du faktiskt vill äta av. Du kan också prova att tillaga grönsakerna på andra sätt. En sallad kanske inte är så rolig att äta men grönsaker i ugn kan bli desto godare.

Världens mat