Mat kan stärka håret

Det finns faktiskt mat som kan bidra till att du får ett bättre och mer välmående hår. Viss mat kan även göra underverk för ditt hårs lyster. För att få ett fantastiskt hår kan du med fördel kombinera bra mat med grymma hårvårdsprodukter. Om du vill ha kvalitativa hårvårdsprodukter ska du kolla in det amerikanska hårvårdsmärket Unite.

Välj kvalitativa hårvårdsprodukter för hårets skull

Alla produkter som Unite har i sitt sortiment är fria från parabener och sulfat. Inga produkter är testade på djur, de är veganvänliga. Produkterna som Unite tillhandahåller är alla av hög kvalité och lätta att använda. För att du ska få ett så välmående hår som möjligt behöver du välja hårvårdsprodukter med omsorg. Det är värt att lägga några kronor extra på bra produkter, effekten och resultatet du får kommer vara värt det.

Ta hand om håret från insidan

Med hårvårdsprodukter stärker du håret från utsidan och med bra mat från insidan. Precis som hela din kropp är håret i behov av att du äter en balanserad kost för att kunna vara starkt och friskt. Grundbulten för ett hår som mår bra är en sund livsstil och en välmående insida. Tänk på att det finns andra faktorer som kan påverka ditt hår negativt även om du äter bra mat. Obalans i hormonerna, mycket stress och sömnbrist kan påverka hårkvalitén.

Omega-3 är bra för hårbotten och hårstråna

Det finns vissa livsmedel som är bättre än andra att äta för att gynna håret. Lax är rikt på protein och D-vitamin som är bra för att stärka ditt hår. Men lax innehåller även omega-3 som bidrar till att göra dina hårstrån starkare. Omega-3 är en fettsyra och genom att äta tillräckligt mycket lax kan din hårbotten även hålla sig återfuktad. Valnötter innehåller också mycket omega-3 men även biotin och E-vitamin som bidrar till att skydda dina celler. Koppar finns också i valnötter och det är bra för att bevara din naturliga hårfärg.

Många livsmedel gynnar håret och kroppen

Sötpotatis, ägg, blåbär och baljväxter är andra livsmedel som du kan äta för att främja håret. Alla innehåller olika näringsämnen som är speciellt gynnsamma för håret men även för resten av din kropp.