Enkla middagsrätter med färdig matkasse

Tryter inspirationen till veckans alla middagar och det är svårt att komma på nya rätter? Ett återkommande problem i många hushåll är just att varenda dag försöka komma överens om vad som ska ätas till middag. En enkel lösning är förstås färdigskrivna matsedlar. Dessa tenderar dock att bli repetitiva och saknar de där överraskande momenten av att få till sig nya smaker. Dessutom behöver det fortfarande planeras och inhandlas med jämna mellanrum.

Väljer man istället att prenumerera på färdiga matkassar kommer alla råvaror direkt hem till dörren och recepten skiljer sig åt för varje vecka och visar att det går att spara tid och energi men ändå njuta av vällagad och näringsrik mat samtidigt.

De bästa matkassarna just nu

Det blir allt mer populärt att beställa hem färdig matkasse vilket har skapat en otrolig konkurrens på marknaden som bara är positiv för dig som konsument. Bland storsäljarna finns företag som Hellofresh, Linas Matkasse och Middagsfrid. Bland nykomlingarna hittar vi intressanta nytänkande kassar från bland andra Mat.se och GI-boxen. Det finns helt enkelt något som passar alla.

Hur tjänsterna fungerar på detaljnivå skiljer sig förstås lite mellan de olika varianterna, men gemensamt för alla är att de varje vecka skickar ut alla råvaror tillsammans med en matsedel och recept för alla veckans middagar. De flesta matkassar är väldigt flexibla så du själv kan anpassa efter dieter, allergier och andra smakpreferenser. Det går även att anpassa storleken efter antal familjemedlemmar eller antal dagar i veckan man vill använda sig av tjänsten.

Finns det vegetariska matkassar?

Utbudet av köttfria och vegetariska matkassar växer sig större hela tiden. Nu när klimatfrågan är extra viktig märks det också att svenska konsumenter blir allt mer medvetna om vad de äter och gärna väljer både närodlat, ekologiskt och mer växtbaserat när de själva får ha önskemål om vad de äter. De flesta som levererar matkassar har antingen helt vegetariska kassar eller möjligheten att enkelt kunna byta ut kött och andra animaliska produkter i redan befintliga recept.

Färdig matkasse till singelhushåll

Som ensamboende kan det verka övermäktigt att varje vecka få hem ny mat med råvaror som det inte är säkert att man hinner äta upp innan de blir gamla. Många föredrar dessutom att göra flera matlådor under en matlagning istället för att behöva ställa sig i köket varje dag för att enbart laga mat till sig själv. I dessa fall kan vi varmt rekommendera att man väljer en matkasse för två personer men bara för 2-3 dagar i veckan. På detta sätt drar du ner på tiden du behöver laga mat men kan fortfarande njuta av alla fördelar och får dessutom mer av de riktigt goda rätterna.