Fixa den optimala nyårsfesten

Nyår är en högtid som firas världen över. Om du ska ha en nyårsfest finns det några bra tips som du kan tänka på för att festen ska bli optimal. Planering är a och o för att få en lyckad fest. Du måste planera allt från nyårsdukning till vilka drinkar som du ska bjuda på. Nyår förknippas med glitter, guld och silver. Att duka och dekorera i sann nyårsanda kommer göra festen ännu bättre. Dekorationer i taket tillsammans med en fin nyårsdukning kommer att ge den rätta stämningen till festen. Den finns massor med fina bordsdukar, konfettikanoner, servetter och mycket mer som kan ge riktigt bra partystämning. Bestäm vilka färger som du ska satsa på och beställ alla dekorationer i god tid.

Planering kommer göra festen lyckad

När du ska fixa en fest ska du tänka på att börja planera i tid. Gör en uppskattning i början hur lång tid du tror att saker kommer att ta. Saker tar ofta mycket längre tid än du tror. När du planerar är det bra om du gör en prioriteringslista så att du vet vad som är viktigast att hinna med. Bjud även in gästerna i god tid så att de inte hinner boka in sig på annat. När du planerar är det en god idé att göra en tidsplan över kvällen. Gör en grov skiss så att du har något att gå på. Du behöver inte följa tidsplanen slavisk men det ger ett hum om vad som ska hinnas med.

Gör en bordsplacering

När du ska fixa nyårsdukningen kan det vara roligt att göra en bordsplacering för att få en bra spridning på gästerna. Par kan du sätta snett mitt emot varandra så har de möjlighet att prata med varandra men även med andra. Det är när du ska duka är det silverbesticken, linneservetterna och fin porslinet som ska fram. Bordsdukningen gör väldigt mycket för helhetsintrycket, lägg lite extra tid på dukningen. Bjud på riktig lyxig mat som hör nyår till exempelvis hummer.

Planera in några roliga aktiviteter

Att sätta ut marschaller i entrén om du bor i hus är väldigt mysigt och ser väldigt inbjudande ut. När gästerna kommer är en välkomstdrink eller ett glas bubbel och snittar trevligt att bjuda på. Det kan vara kul att ha några aktiviteter och lekar förberedda. Kvällen är lång och för att alla ska hålla sig vakna kan det vara bra att leka lekar som charader, musik quiz eller allsång. Ett tips är att göra en bra nyårsspellista med blandad musik som alla uppskattar.