Low Carb High Fat, eller LCHF, är en väldigt populär diet som har diskuterats ett antal gånger. Kort förklarat går dieten ut på att du ska äta mycket fett och få kolhydrater. Hur många kolhydrater du får äta, enligt dieten, varje dag beror på vilken variant av LCHF du väljer.

Vad består dieten av?

Maten i dieten består främst av kött, fågel, fisk, grönsaker, naturliga fetter och ägg. Det du ska undvika är allt som innehåller kolhydrater, till exempel bröd, potatis, pasta, ris samt allt som innehåller socker.

För- och nackdelar

En stor fördel med LCHF är att den anses vara effektiv för att gå ned lite i vikt. Det är dock viktigt att du väljer rätt variant för din kroppstyp ifall du vill förlora några kilon. En annan fördel är att dieten hjälper till att stabilisera din kropps blodsockernivå.

Det finns dock även några nackdelar med LCHF. En nackdel är att det kan vara svårt att äta en balanserad kost. Personer som följt dieten under en viss tid säger att det är lätt att äta för mycket grädde, smör och kött. Ett tips är att planera måltiderna i förväg för att undvika att äta för mycket av en viss sak.