Amerikanska drycker

Syd- och Nordamerika är världsdelar som konsumerar rätt stora alkoholmängder. Det är från dessa världsdelar många välkända drycker härstammar, allt från Öl, Vin, Tequila och Rom. Här nedan kan du läsa lite mer om ett antal av de bästa dryckerna från Amerika och vilka länder de härstammar från.

Vin från Argentina och Chile

Argentina och Chile är två länder i Sydamerika som producerar rätt stora mängder med vin. Chile är ett land som blivit framgångsrikt från att exponera sina viner medan vinerna i Argentina går främst till en inhemsk konsumtion. Det vin som dominerar i Argentina är det kända Malbec.

Vin från USA

Om Frankrike tillhör den gamla världen när vi pratar om vinproduktion kan vi säga att USA tillhör den nya världen. Men trots detta har USA lyckats växa och utvecklas till att bli ett väldigt innovativt vinland idag med en rad olika kvalitetsviner. De största vinområdena i landet är Oregon, Kalifornien och Washington.

Öl och Tequila från Mexiko

När de flesta tänker på drycker från Mexiko är det antagligen Tequilan som man tänker på först. Tequila är en väldigt känd dryck från landet som främst används i andra drinkar. Men Mexiko är även väldigt känt för att tillverka öl. Två av de mest lända ölmärkena från landet är Sol och Corona. Anledningen till att ölen blivit så populär i landet beror på att det är en dryck som fungerar utmärkt till Mexikos kryddstarka kök.

Caipirinha från Brasilien

Brasilien är kanske inte ett jättekänt land när det kommer till alkoholdrycker. Men det finns en cocktail som är väldigt känd som kommer från landet, Caipirinha. Den tillverkas på cachaça, vilket är en destillerad spritsort som tillverkats av sockerrörssaft, limejuice samt socker.

Rom från Västindien

Västindien är området rom härstammar från. Det är en destillerad sprit som finns i flera varianter, både ljus, mörk samt smaksatt. Rom tillverkas av en jäst sockerrörssaft.