Det finns en hel del olika matkassar att välja mellan och det har blivit mer och mer populärt att beställa sådana istället för att planera middagar och handla på egen hand. Men hur hittar man rätt matkasse bland alla alternativ?

 

Jämföra matkassar

När man ska beställa en matkasse kan det vara klokt att jämföra alternativen först. Då kan man snabbt ange hur många som ska äta, hur många portioner det ska vara och om man har några speciella önskemål. Sedan får man snabbt upp olika alternativ kring priser och olika leverantörer som kan ordna färdiga matkassar.

Vad innehåller matkassen?

Matkassar kan innehålla lite olika saker. När man jämför dem kan det vara klokt att titta på om man har särskilda önskemål. Kanske vill man att det ska finnas med frukost i påsen, kanske ska maten räcka till lunch dagen efter. I regel innehåller kassen ingredienser till de måltider man beställt, men några saker tillhör basvaror som man ska ha hemma. I vissa matkassar kan man välja att lägga till även de här basvarorna.

Kostnad för kassen

Matkassar kan variera stort i pris sett till antal portioner, antal middagar och innehållet. En ekologisk matkasse kan till exempel vara dyrare än en kasse som inte är ekologisk. När man jämför matkassarna kan man snabbt se hur mycket som ska betalas. Många gånger kan man få billigare kassar om man väljer att prenumerera på dem under en längre period.

Välj en kasse som minskar matsvinn

När man väljer en matkasse kan det vara klokt att välja en kasse som minskar matsvinn. Är man inte fyra personer kanske det är dumt att beställa en kasse med middag till fyra personer om maten inte går åt. Det finns också vissa leverantörer av matkassar som ser till att ta vara på mat som snart går ut i datum först vilket kan vara smart.

Matkassar utan kött

Om man är vegetarian eller vegan är det fullt möjligt att köpa matkassar utan kött eller animaliska produkter. När du jämför matkassarna kan du fylla i om du önskar en vegansk eller vegetarisk kasse. En vegansk eller vegetarisk matkasse kan vara lite dyrare eftersom alternativen kostar mer, men det brukar gå jämt ut under till exempel skördetider då flera rotsaker och grönsaker har ett lägre pris än kött.