Mat som är hälsosam för tänderna

Visste du att mat inte bara kan vara hälsosam i den utsträckning att den gör dig piggare, friskare och starkare, utan att den också kan bidra till att göra dig snyggare? Det finns mängder med olika typer av livsmedel som ger dig starkare hår, boostar din hy eller som säkerställer att dina tänder håller sig vita och fina. Den mat som du stoppar i dig kommer inte bara att påverka din framtida hälsa, utan ligger också till grund för huruvida du drabbas av hälsorelaterade sjukdomar eller inte. Här har vi samlat en lista på några riktigt bra livsmedel som boostar utseendet och som gör att du håller dig ung mycket längre.

Bästa maten för skönhet

Med hjälp av dessa livsmedel kan du se till att förbättra din hud, få starkare naglar eller till och med minska risken för tidiga ålderstecken. Vi listar både goda och praktiska livsmedel som du enkelt kan få i dig i din vardagliga kost.

Mat för huden – Är det huden du vill förbättra är det mycket livsmedel med A-vitamin som du ska satsa på. A-vitamin ser till att stärka hudens barriär och ger den en längre livslängd. Den hjälper även till att reparera huden och bidrar till förbättrad syn och ett starkare immunsystem. Några livsmedel som är fulla med A-vitamin är bland annat nötkött, mejeriprodukter, fisk och ägg. Du hittar det även i morötter, sötpotatis och spenat.

Mat för håret – Det finns fler saker som kan påverka kvaliteten på ditt hår. Livsstil, rökning, obalans i hormoner och sömnbrist är några av dessa. Genom att använda dig av proteinrik och näringsrika livsmedel kan du se till att stärka håret på djupet och göra det både längre och tjockare helt naturligt. Här rekommenderar vi fet fisk som lax, men även ostron, sötpotatis, spenat, grekisk yoghurt och blåbär är riktiga booster!

Mat för tänderna – Som du säkerligen redan vet vid det här laget finns det en hel del mat som kan missfärga dina tänder. Det kan t.ex. handla om te och kaffe, men också syrliga tomatjuicer, puré eller annat mat som är mycket färgrik. Vill du göra dina tänder naturligt vita ska du satsa på apelsiner, äpplen och broccoli, men också jordgubbar och lök sägs ha en blekande effekt. Vill du bli av med svåra missfärgningar är det dock bäst att vända sig till en tandläkare, som också kan hjälpa dig med rengöring och tandimplantat i Stockholm med omnejd.

Mat för naglarna – Har du naglar som aldrig kan växa sig långa och som ständigt skivar sig? Då är du inte ensam. Detta är ett mycket vanligt problem som oftast består av näringsfattig kost. Det finns många bra och goda livsmedel som du kan använda dig av för att boosta naglarna och få de att växa mycket bättre. Vi rekommenderar bland annat lax och spenat, men också cashewnötter, edamamebönor och ägg.