Pastans kärlek till pesto

Ett livsmedel som älskas över hela världen och som går hem bland både unga och äldre är pasta. Denna enkla mix av mjöl, ägg, vatten och olja finns i mängder av olika varianter och är lätt att anpassa till resten av maträtten. Det finns också andra livsmedel som går extra bra till just pasta, och pesto är en av dem.

Klassisk smakkombination med stor variationsmöjlighet

Är du osäker på vad du ska laga till middag, eller om ekonomin börjar bli lite tajt i slutet av månaden, är pasta alltid en enkel lösning. Även något så enkelt som kokt spaghetti med lite tomatsås eller bara smält smör och lite salt ihop med någon grönsak kommer du långt med smakmässigt. Men har du pesto hemma kommer det höja rätten enormt mycket, och beroende på vad du lägger till i övrigt kan en enkel pastarätt bli väldigt delikat. Med lite varmrökt lax och sparris kan du bjuda dejten på middag eller bara ha en lite lyxigare rätt på egen hand – den här kombinationen slår det mesta trots sin enkelhet. Du kan också lätt skapa din egen pasta pesto rätt, genom att testa dig fram och kombinera smaker du tycker om. Pastan och peston är grunden, men utöver det kan du botanisera vilt. Soltorkade tomater, haricots verts, grillad kyckling eller något helt annat – bara din fantasi sätter gränserna. Kanske du kan skapa en alldeles egen signaturrätt att bjuda nära och kära på.

Pasta är ett väldigt tillåtande livsmedel, som passar både nybörjaren och den erfarne kocken, vilket gör att du alltid tryggt kan luta dig mot pastans mångsidighet. Är du ny i matlagningens värld är ett gott råd att göra pastan till din bästa vän i köket, och bjud mer än gärna in bästisen pesto också så har du skapat grunden till framgång. Det är nog inte många som skulle tacka nej till att komma över till dig och få agera försökskaniner på din matlagning, speciellt inte när du använder de här klassiska smakkombinationerna. Så vad väntar du på – dags att börja koka pastavattnet!